Uitreiking draaginsigne aan Piet Geppaard

Het Zilveren Draaginsigne met bijbehorende oorkonde is uitgereikt door de heer Ad Jacobs, bestuurder van het Brabants Heem. Hij gaf aan dat het belangrijk is dat de lokale en regionale geschiedenis en cultuur wordt bewaard en overgedragen. En sprak zijn waardering uit voor de inzet van Piet.

Ook burgemeester Minses was aanwezig om zijn waardering en felicitaties over te brengen. Hij gaf aan dat hij ziet dat het steeds moeilijker is om vrijwillige bestuurders te vinden. Daarom is de waardering voor het werk dat Piet Geppaard velen jaren voor de heemkundekring Ledevaert heeft gedaan des groter.

In 2003 is Piet lid geworden van de heemkundekring Ledevaert. Het jaar erna is hij al tot het bestuur toegetreden. Nadat hij begon als notulist, is hij 12 jaar secretaris geweest.

Daarnaast zette hij zich volledig in voor het museum, van aanhalen van aangeboden artikelen, schoonmaak tot het inrichten van het museum, Piet zei nooit nee. Ook voor het draaien van museumdiensten en uitleg over de tentoonstelling kon je bij Piet terecht.

Mooie activiteiten zijn er mede door Piet georganiseerd voor de leden, zowel in Nederland als België. Altijd met een serieuze ondertoon. Maar werd er ook veel gelachen. Dit is en was ook een belangrijk onderdeel.

Piet was ook een van de belangrijkste schrijvers en verzamelaars van teksten voor het boek “Bedrijvig Chaam van 1900 tot 1960”. Uitgegeven in 2010. Daarnaast heeft hij vele jaren bijgedragen aan de jaarlijkse Chaamse Kalender van de Heemkundekring Ledevaert.

Door de jaren heen is Piet een algemene vraagbaak geworden voor de meeste Chaamse inwoners, maar ook ver van buiten dit mooie dorp weten ze hem te vinden.

Op de achtergrond is Joke, zijn vrouw, altijd aanwezig. Zij heeft ook veel gedaan voor het heem, en ondersteuning voor Piet.

Namens het bestuur is Piet talloze jaren gereden naar bijeenkomsten van het Brabants Heem en provincie, om zo onze Chaamse vereniging op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Begin dit jaar kwam Piet, tijdens een bestuursvergadering, met de mededeling dat het voor hem tijd werd om te gaan stoppen en het rustiger aan te gaan doen, dit sloeg bij de overige bestuursleden in als een bom. Gelukkig bood Piet aan het bestuur ten alle tijd te ondersteunen met informatie en ideeën voor excursies. Piet dank je wel voor je vele jaren van inzet en toewijding.