Stichting Pelicaen

In het voorjaar van 1996 heeft de archeologische werkgroep van de Heemkundekring Ledevaert opgravingen uitgevoerd naar de restanten van de schuurkerk, dia aan de Kerkdreef heeft gestaan en tot 1842 gebruikt voor de erediensten van de katholieken. Er waren plannen deze fundamenten als monument tot zijn recht te laten komen door het opmetselen van de muren en de zogeheten poeren, waarop eertijds de houten staanders van het gebint rustten.
In 1944 is bij het opblazen van de Rooms Katholieke Kerk van Chaam het torenkruis van de doopkapel omlaag gekomen. Jaren heeft men gezocht naar een geschikte plek om dit kruis als gebedsmonument ergens in Chaam te plaatsen. Het torenkruis heeft een vaste plaats gekregen op een sokkel waar voeger in de schuurkerk het altaar moet hebben gestaan.
Door beeldhouwer dhr. Ruud Ringers is een speciale kijker vervaardigd waarmee het interieur van de schuurkerk zichtbaar is gemaakt.

Kunstenares mevr. Pien Storm van Leeuwen heeft een poosplaats gerealiseerd door in de fundamenten van de schuurkerk twee natuurstenen zitbanken te plaatsen met gedichten waarin verleden en heden wordt verbonden.

Meer informatie vindt u op de website van Stichting De Pelicaen.

schuurkerk bij avond